ВЕСТИ - ЕПВ

Одржана акција садње у Куцури!

ДОНАТОРСКА АКЦИЈА КАРНЕКСА НА СВЕТСКИ ДАН ШУМА!

На иницијативу и позив Индустрије меса Карнекс из Врбаса, ЕПВ је прихватио техничко партнерство за суорганизацију њихове идеје за донирање акције садње на Светски дан шума у локалној заједници! Предложили смо акцију у Куцури и данас је успешно реализовали уз наше традиционалне партнере из тог насељеног места у Општини Врбас!

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА АКЦИЈЕ

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ БАЧКЕ

ПРИВАТНИ ВИДЕО КЛИП - Agro Tube Srb.

Координатор акције испред Карнекса била је Тамара Миљанић, шеф службе заштите животне средине у овој узорној и друштвено одговорној фирми. Карнекс је набавио саднице, хумус и покрио трошкове ручка за учеснике акције!

Окосницу акцијаша чинили су чланови еколошке секције ош "Братство-јединство" Куцура у пратњи њихових наставница Габријелe Ковач и Меланијe Мали. Чланови Куцурског удружења младих - КУМ, поред учешћа на акцији садње, ископали су механички и рупе за саднице. Месна заједница Куцура обезбедила је држаче за саднице и наравно, учеснике у самој акцији. Добровољно ватрогасно друштво из Куцуре залило је рупе и у наредним месецима обавезало се на редовно заливање садница. Неколико комшија спонтано се придружило акцији и обавезали се такође да пазе и заливају саднице, јер је то највише у њиховом интересу. Припрему ручка бесплатно је обавио Михаило Варга - Пеле, предузетник из Куцуре.

Засађене су 33 саднице храста и јавора, које ће бити први ниво зелене заштитне баријере од непријатних и штетних мириса са грађевинске депоније у затварању на коју, неодговорни грађани редовно и углавном ноћу избацију свакојаки отпад, загорчавајући живот својим суграђанима са кућама крај депоније! Поред садње, учесници су очистити од нанесеног смећа широк појас између депоније и насеља!

Учесници акције заједнички су послали апел надлежним службама да ограниче избацивање разног отпада на ову депресију, да је што пре затворе, поравнају и на том месту изграде зелену оазу за одмор и рекреацију.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net