ВЕСТИ - ЕПВ

Ургенција министрима полиције и правде

ДА ЛИ ЈЕ ПОЛИЦИЈА СКЛОНИЛА ЗАКОН ИСПРЕД ПОЛИТИЧАРА!?

У свом настојању да сазнамо у којој фази се налази процесуирање Кривичне пријаве против бившег директора Јавне агенције за зоохигијену и пољопривреду у Врбасу, Огњена Васиљевића, кроз Захтев за информације од јавног значаја, сазнали смо за постојање проблема у комуникацији између Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, где се иначе "обрађује" наша Пријава и Управе криминалистичке полиције - Одељења за борбу против корупције.

Наиме, и поред налога поступајућег тужиоца и вишеструких ургенција, ово полицијско одељење није проверило наш доказни материјал, нити је за четири месеца прикупило тражена обавештења тужиоцу и тако је блокирало предкривични поступак!

Стога смо се још једном обратили Посебном одељењу за борбу против корупције у Вишем јавном Тужилаштву у Новом Саду са Захтевом да обавести Министра полиције о проблему комуникације са Управом криминалистичке полиције, при чему смо изразили основану сумњу да је на њих извршен политички утицај!

И поред уске усмерености на сарадњу полиције и тужилаштва, свака од ових државних структура одговара само својој вертикали, тако да изостанак еха једне од страна блокира рад друге али не производи никакву казнену последицу! То је још једна озбиљна аномалија система надзора и контроле у Србији, која успорава или чак спречава достизање правде кроз управни поступак!

О овој ситуацији смо обавестили и Министра правде, Нелу Кубуревић у контексту активности министарства на припреми измена Устава у области правосуђа, како би се постојање политичког утицаја и његова разорна снага најозбиљније третирала посебним и конкретним правилима, постављеним већ у Уставу. Нико у Србији није имун на политички утицај, нити правда има било какве шансе у његовом присуству!

Стога сматрамо оправданом бојазан Удружења тужилаца и заменика тужилаца као и других струковних удружења правника, да ће Високи савет судства и Државно веће тужилаца бити без пардона под притиском политичара у сваком поступку против функционера јавне управе или страначког донатора, уколико се дозволи превага њиховог састава, који се одређују на предлог скупштинске већине.Убеђени смо да Србију тренутно мало ко види правном државом, те би свако решење за достизање правде са превагом воље извршне власти, могло бити само још једна неправда за већину грађана Србије! У Врбасу смо се у то болно уверили!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net