ВЕСТИ - ЕПВ

Акција уређења излетишта у Куцури

НЕКО ПРЉА НЕКО ЧИСТИ - НИСМО ИСТИ!


Данас је Еколошки покрет Врбаса помогао организационо и материјално радну акцију ош "Братство-јединство" из Куцуре. Учесници акције били су 40 чланова еко секције ове школе са 8 њихових наставника. Очишћена је шира акваторија с обе стране канала у дужини од 4 километра. Офарбан је мобилијар на излетишту и привезиште за чамце крај преводнице. Од сакупљеног смећа издвојене су ПЕТ боце и чепови за рециклажу! ЈКП "Комуналац" из Врбаса одмах је преузео смеће и секундарну сировину.

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА АКЦИЈЕ

Ово је трећа година како са члановима еко секције ове школе уређујемо пристан и излетиште од како смо га поставили 2016. године. Вредне дечије руке освежавају и чисте оно што запрљају стотине несавесних излетника, деце, омладине и на жалост пецароша.

Општина нема ставку одржавања овог друштвеног добра, нити нас подржава да то ми чинимо са својим волонтерима и партнерима! Као најактивнија еколошка организација у региону, уз све ружно што од руководства Општине доживљавамо у последње време, закључујемо да ти људи немају слуха нити осећаја за животни амбијент!

Неки родитељи се снебивају да својој деци допусте учешће на оваквим акцијама под изговором да није на њима да чисте што други испрљају! Ми тврдимо да се управо овако прави разлика између неваспитане, анемичне или равнодушне деце, нарочито деце без урбане културе и оне која се не мире са прљавштином око себе, која опстаје на јавним површинама док не струне или је земља и коров не прекрију а коју комуналци и комунални редари не стигну да почисте! У сваком случају сва деца су опремљена рукавицама и после акције увек оперу руке!Србија је препуна бахатих и некултурних људи, није ни Куцура изутетак! Али постојање овакве активне еколошке групе, смањује количину смећа која оде у земљу или отплови низ канал! Лако је згрозити се прљавштином и "храбро је" критиковати на друштвеној групи! Навући рукавице и почистити јавну површину, већини је међутим испод части! Та већина заборавља да су јавне површине заједнички амбијент за живот, из којег нам долази надахнуће, одмор и опоравак или штетна емисија, тескоба и болест! Србија изумире од тескобе, болести и прљавштине и не може се спасити само "кљуцкањем типки"!Подршку данашњој акцији ЕПВ је добио од индустрије меса Карнекс из Врбаса и Министарства заштите животне средине.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net