ВЕСТИ - ЕПВ

Представка директору Вода Војводине

СВЕ МАЊЕ КИСЕОНИКА У ВЕЛИКОМ БАЧКОМ КАНАЛУ

Eколошки покрет Врбаса 21. августа упутио је представку директору ЈВП Воде Војводине у Новом Саду због забринутости и сумње у достизање биолошког минимума на целом току Великог бачког канала и опасности појаве угинућа риљег фонда. Такође смо га упозорили на оптерећеност канала барском флором, додатном потрошњом кисеоника из воде и слабом проходности канала. Одговор на представку до овог саопштења нисмо добили. Интегралну представку објављујемо у наставку.

Поштовани г. Врнџићу!

Обавештавамо Вас и упозоравамо на прекривеност каналског огледала барским биљем и изузетну биолошку активност каналске фолоре у Великом бачком каналу. Ово даље узрокује сталну засенченост станишта риба и повећану потрошњу кисеоника из воде! Знајући да је због ниског водостаја Дунава, слаб доток свеже воде у канале, а уз константно упуштање фекалних вода, основане смо бојазни да би ускоро могло доћи до већих угинућа рибе због недостатка кисеоника!

Захтевамо од Вас да са Вашом стручном екипом процените близину биолошког минимума у каналима Бачке, и спречите ескалацију, по нама већ тешке ситуације. Такође Вам скрећемо пажњу да су ваши технички капацитети за одржавање каналске флоре (кошење) скромни и недовољни и да под хитно размотрите могућност набавке још пловних косачица! Велики бачки канал је прекривен трском и алгама, чак је и пролаз чамцима отежан, на неким местима
немогућ!

По информацијама које поседујемо, ваше релативно нове косачице нису ефикасне и плитким кошењем само још више генеришу раст каналске флоре.

Захтевамо да нас известите о ситуацији на терену, плановима и инвестиционим капацитетима ЈВП Вода Војводине!

Срдачан поздрав!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net