ВЕСТИ - ЕПВ

Представка директору ЈКП "Чистоћа" Нови Сад

МЕНАЏЕРИ ХЛАДНОГ СРЦА!

Еколошки покрет Врбаса послао је Представку директору ЈКП "Чистоћа" из Новог Сада, Владимиру Зеленовићу због пријаве оснивачу и председнику удружења грађана "Комшија-Петроварадин" , Светозару Јовичићу, због нелегалног уклањања дивље депоније. Такође смо поднели и Захгев Милошу Вучевићу, градоначелику Новог Сада за смену овог директора јавног предузећа. Интегралну представку можете погледати у наставку овог Саопштења.

Поштовани г. Зеленовићу!

Еколошки покрет Врбаса најоштрије осуђује пријаву ЈКП "Чистоћа" Нови Сад против удружења грађана "Комшијa-Петроварадин" и њиховог председника и оснивача Светозара Јовичића.

Крив је јер је његово удружење очистило дивљу депонију крај Беочина, која је у себи садржала и опасан отпад!? Крив је јер је то учинио противно прописима?! Крив је јер је тиме угрозио законски монопол Чистоћи за обављање тих послова!?

Ово удружење већ дванаест година води рачуна о свом животном амбијенту едукацијом у школама, хуманитарним акцијама и радним акцијама уклањања дивљих депонија! Аутори су еколошке кампање "Не бацај - рециклирај", која је инспирисала многа еколошка удружења у Србији, па и наше удружење!

Позитивна покретачка енергија њиховог председника Јовичића утицала је на стварање еколошке свести и потребе за давањем личног доприноса чистијем амбијенту код стотина младих људи у Новом Саду и околини! Његове хуманитарне акције помогле су стотинама социјално угрожених грађана!

У мору апатије, непокретности и лоше урбане културе грађана, постоје људи који се не мире са бахатошћу према природи и који су у стању да преузму део одговорности за чист и здрав животни амбијент, не питајући некога за дозволу! Постоје људи који не трпе прљавштину око себе, који не чекају комуналце да им покупе ђубре пред очима, већ чине оно што могу!

И онда одједном пријава и казна!?

Уместо да негујемо овакве људе, да их кроз истицање умножавамо - удри на њих ђоном! Уместо да попричате с њима, да их лагано упутите у прописе, подржите технички њихове акције, да их пригрлите као цивилне партнере - Ви им изврнете џепове и понизите их!

Да ли је "Чистоћа" кадра да у реалном времену почисти све оно што десетине хиљада разбаца по граду и око њега, или пре него што смеће почне да емитује непријатне мирисе!? Пре него што га развуку птице, пси и мачке, пре него што постане здравствени ризик?!

Да ли је ваша оператива кадра да евидентира шта се све по терену дешава а у вашој је надлежности!? Колико је партнерство са грађанима потребно за квалитетно обављање вашег посла!? Или се само покрећете по налогу инспекције за послове изван уговора са Градом!? Да ли Вам је тај Уговор и инспекцијски налог ампутирао осећај људскости, осећај за посебност, осећај за постојање јавног интереса и изван папира!?

Но, тих грађана, партнера изгледа имате превише када овом, очигледном партнеру, "ударате чврге"!


Ко Вам у том "мноштву одговорних грађана" пропушта да укаже на деценијско ругло, дивљу депонију у  Темеринској улици!? Зар је то слика коју будућа "престоница европске културе" жели да пошаље свету!? Колико је Ваша одговорност за ово ругло?! Како се уопште испољава одговорност за ругло, деценију угроженог здравља грађана и за свакодневну слику недомаћинске управе градом!?

Можда оставком!? То би била заиста Ваша посебност! Но, послe пријаве добром човеку, не верујемо да сте баш толико посебни, нити превише осетљиви на евентуалне такве наше захтеве!

Стога ћемо Захтев за Вашом оставком покушати јавно да издејствујемо од градоначелника Новог Сада, г. Вучевића, који је у ЦЦ (cc) ове представке!

Желимо Вам угодан дан!

 

За Еколошки покрет Врбаса

Ратко Ђурђевац, председник

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net