ВЕСТИ - ЕПВ

Подршка грађанима у Бачке Тополе

ЈАВНИ ЧАС ГРАЂАНСКОГ АКТИВИЗМА!

Јуче су волонтери Еколошког покрета Врбаса у центру Бачке Тополе још једном активно подржали оправдано незадовољство грађана ове Средње Бачке Општине, због загађивања реке Криваје, једине аутохтоне речице у Војводини. Педесет Волонтера ЕПВ, ученика Гимназије "Жарко Зрењанин" у Врбасу, ССШ "4. јули" из Врбаса, о.ш. "ПП Његош" из Врбаса и средње медицинске школе " и "др. Ружица Рип" из Сомбора, демострирали су бригу за животни амбијент грађанским активизмом. Скуп су медијски испратили и чланови "Злене патроле" из Новог Сада.

ФОТО ГАЛЕРИЈА ЗЕЛЕНЕ ПАТРОЛЕ

ФОТО ГАЛЕРИЈА ДРАГАН ПЕЧУРИЦА

НАША ФОТО ГАЛЕРИЈА

ЗЕЛЕНА ПАТРОЛА (ОД 19. МИНУТА ПРОТЕСТИ ОД 17.04.2018.)

ВИДЕО КЛИП - ЈАВНИ ЧАС

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА ИЗЛЕТА НА ЗОБНАТИЦУ

Група грађана "За садашњост и будућност" из Бачке Тополе са њиховим председником Драганом Печурицом, већ три 'ипо године, сваког 17-ог у месецу, опомиње локалне власти и загађиваче на непримерен однос према природном добру, који изазива здравствене последице за грађане Бачке Тополе, Малог Иђоша и Србобрана. Мали одзив локалног живља на овим протестима, утиче на константно игнорисање одговорних лица, што доводи до вишедеценијског егзистирања овог проблеме! 

Паралела са проблемом Великог бачког канала је очигледна! Можда смо ми мало даље одмакли, али тромост и неефикасност институција још увек држе на дневном реду и овај наш проблем, стар пола века! 

Добар је осећај прећи са јадиковке на подршку! И увек је боље помагати него дочекати потребу туђе помоћи! 

Вредне волонтере почастили смо потом излетом на Туристички центар Зобнатица, где су посетили ергелу расних коња и Музеј коњарства.

Извођење ове активности омогућена је реализацијом Пројекта "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину", који се реализује уз подршку програма CSOnnect, којег спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA). Кампању је подржала компанија Суноко и Индустрија меса Карнекс.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net