ВЕСТИ - ЕПВ

Захтев Влади РС у вези радиоактивног ђубрива

РАДИОАКТИВНИ ОТПАД ПО ЊИВАМА СРБИЈЕ!?

Еколошки покрет Врбаса упутио је Захтев Влади РС за информацију у вези радиоактивног ђубрива увезеног у Србију у мандату Саше Драгина, тадашњег министра пољопривреде. Где је завршило око 3000 тона фосфата са садржајем уранијума, радијума, цезијума и торијума изнад безбедних 3000 бекерела по килограму, при чему је у задњи моменат спречен увоз додатних ~1000 тона за "Фертил", предузеће из Бачке Паланке?!

И поред информације која се октобра месеца 2016. године појавила у медијима о истраживању Инсајдера и Оптужници коју је подигло Прво основно јавно тужилаштво у Београду против Саше Драгина за увоз радиоактивног ђубрива, још увек се не зна на којим парцелама је то ђубре завршило и у којој мери је контаминирало не само земљиште и усеве, већ воду и ваздух!

Да ли неко уопште мери ниво радиоактивности на нашим њивама? Чији је то задатак и да ли Пољопривредне стучне службе имају ове информације? Грађани Србије имају право да знају каква храна долази на њихову трпезу, како се могу заштитити и да ли се уопште могу заштити од штетних материја у њој?! Хоће ли се здравство коначно појавити са својим мишљењем или ће и даље да се бави само са последицама!?

Какве то људе бирамо да нас заступају у највишим државним институцијама, који мирне савести изиграју поверење својих бирача неразумном похлепом и геноцидном политиком!? Јесмо ли баш овакву казну заслужили?! "Тас Јустиције ових дана је потпуно небаждарен у Србији"!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net