ВЕСТИ - ЕПВ

Санација графита са фасаде III месне заједнице у Врбасу

БЕЗ ПРОСТАКЛУКА НА ФАСАДАМА!

У сарадњи и уз разумевање руководства школе "20. октобар" из Врбаса, Еколошки покрет Врбаса данас је организовао акцију санације ружних графита са фасаде III месне заједнице у Врбасу. Извођачи радова били су чланови еколошке секције ове школе.

ФОТО ГАЛЕРИЈА СА АКЦИЈЕ

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ БАЧКА

Уз претходну инструктажу кречења и радионицу о мотивима акције, деца су прекречила стотинак квадрата ружних графита, које су наспрејали највероватније њихови вршњаци. Знамо да смо само очистили полигон за нове графите, али смо такође направили и разлику имеђу пре и после, добре и бахате деце! Неко мора да ради на равнотежи, јер то званични систем очигледно пропушта!

Још једном позивамо Министарство просвете да урбану културу уврсти у званични наставни програм, јер су последице испуштања деце и омладине из колективног васпитања о прихватљивим друштвеним нормама понашања, попримиле карактер националне срамоте! А економске штете бахатог понашања младих на јавним местима не би могле "конзумирати" ни много богатије државе!

Данашња акција део је Пројекта "Оснаживање одговорности и обавеза за бољу животну средину", који се реализује уз подршку програма CSOnnect, а којег спроводи Регионални центар за животну средину (РЕЦ). Програм финансира Шведска агенција за међународни развој и сарадњу (SIDA). Данашњу акцију подржала је Индустрија меса Карнекс, Покрајински секретаријат за привреду и туризам и Општина Врбас.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net