ВЕСТИ - ЕПВ

Пријава против Витала

 ВРБАС ПОД НАСЛАГАМА ЧАЂИ!

Прошле недеље поднели смо пријаву Покрајинској инспекцији за заштиту животне средине против а.д. "Витала" из Врбаса који је у власништву Предрага Ранковића Пецонија у основаној сумњи да нелегално и у великој мери, користи сунцокретову љуску и ужеглу сачму као енергент.

Такође смо изразили сумњу у исправност горионика у њиховој котловници.

Познато нам је такође да ова фирма нема супер циклоне, који би били у стању да елиминишу чађ и остале крупне нечистоће, које се јављају у процесу сагоревања горе поменутих енергената.

Последица овакве ситуације је велика количина чађи, која се емитује из њиховог димњака, која засипа ширу околину ове фабрике. У времену јачег интезитета рада енергане, у зависности од правца и јачине ветра - у домету је готово цео град. Нарочито су угрожена насеља Мађаршор и Виногради у Врбасу.


У периодима коришћења ужегле сачме, шири се несносан смрад око фабрике нарочито у насељу Мађаршор, који посебно иритира грађане са бронхијалним проблемима.

Од инспекције захтевамо да поступе у складу са Законом, те да нас известе о предузетим мерама против ове фирме. 

 

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net