ВЕСТИ - ЕПВ

Одржане пројекције анимираног еко филма

ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ САДИО ДРВЕЋЕ

На препоруку наших пријатеља из клуба Еко-ген из Кикинде а уз подршку локалне управе и Културног центра у Врбасу, данас смо у биоскопу „Југославија“ у Врбасу одржали две пројекције анимираног еколошког филма за неколико стотина ђака и наставника основних школа „20. октобар“ и „Братство-јединство“ из Врбаса. Ради се о канадском филму – „Човек који је садио дрвеће“, који је 1987. године освојио „Оскара“ у својој категорији и који до данас важи за једно од најбољих еколошких остварења у филмској индрустрији.

Ово је изузетно дирљива и поучна прича о вредном и скромном човеку, који је у првој половини двадесетог века на ободу Француских алпа, сам засадио готово милион садница и од ненастањене пустоши направио рај за хиљаде породица.

Овај филм за сва времена, једнако је занимљив како за најмлађе тако и за одрасле особе са снажном поруком о срећи у једноставним стварима, за коју смо постали углавном слепи а која нам је на дохват руке, о неограниченим могућностима појединца са снажном вољом, јасним и праведним циљем.

Немојте пропустити осећај испуњења и надахнућа који смо доживели уз овај ументнички цртаћ, у чему је умногоме помогла изузетна нарација познатог енглеског глумца Кристофера Пламера.

Као и у сличним приликама, сва деца су уместо улазнице приложили празну лименку у доприносу чистијем граду и бољој урбаној култури.

ФОТКЕ СА ДОГАЂАЈА

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ БАЧКЕ

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net