ВЕСТИ - ЕПВ

Трибина у фитнес клубу Еуридика

ЗДРАВ СТИЛ – МОЈ СТИЛ

Јуче смо уживали у лепом друштву педесетак жена и девојака, полазница фитнес клуба ЕУРИДИКА из Врбаса у оквиру наше сталне кампање промоције здравих стилова живота. Наиме, уз подршку локалне управе, организoвали смо трибину у просторијама ОШ „ПП Његош“ у Врбасу, коју је спровео стручни тим Покрајинског завода за спорт . Подизање капацитета овог клуба помогао је и Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Присутне је на почетку поздравио помоћник директора Покрајинског завода за спорт Михаило Милетић, који је представио пројекат Завода ''ВЕЖБАЈ - БУДИ ЗДРАВ'' и делатности којима се бави Завод. Након тога је Снежана Вујановић - психолог, говорила о мотивацији, као одлучујућем фактору за бављење физичком активношћу. мр Драгана Голик-Перић говорила је о вежбању и физичкој активности као најважнијем предуслову за здрав живот. Др Биљана Савић, специјалиста спортске медицине одржала је предавање о превенцији и спортским повредама. Око 50 учесница трибине обавило је тестирање на уређају "BIOSPACE InBody 230", који процењује телесни састав а тестирање је извршио Горан Башић - професор. Потом је извршена стручна анализа и дате су препоруке о даљим активностима.

Фитнес клуб ЕУРИДИКА један је од најузорнијих спортских колектива у нашем крају, који, са својих стотинак полазница у Врбасу, Кули и Црвенки, већ четири године показује да за успешно бављење рекреативном спортом нису пресудне године и да је управо огромна потреба брзог и стресног урбаног живота - бављење физичком активности.

За разлику од већине организованих група и клубова који се баве сличном активности, примат у раду овог клуба је непрекидно развијање стручног приступа раду и стално усавршавање, из чега је проистекла блиска сарадња са Покрајинским заводом за спорт, као једној од најелитнијих институцији у овој области у Србији. Овакав приступ гарантује успех и напредак полазница, које у просеку, по својој општој физичка спреми, не заостају за активним спортискињама из месних клубова.

ФОТОГРАФИЈЕ СА ТРИБИНЕ

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ БАЧКЕ

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net