ВЕСТИ - ЕПВ

Иницијатива за формирање удружења угоститеља

ЧИСТО, ЗДРАВО И УСЛУЖНО

Уз подршку локалне управе, синоћ смо покренули иницијативу за оснивање удружења угоститељских радника. Овај посао смо започели са представницима Е.М.И.Ц (Едукативно, Маркетиншки, Информативни Центар), ресторана Чаво, ресторана Градска кафана и хотела Бачка из Врбаса.

Прва питања су била: откуда екологија и угоститељство?

Годинама већ покушавамо да пробудимо део туристичких потенцијала, нарочито оних везаних за Основну каналску мрежу, природне, културне и историјске вредности нашег локала. При томе смо настојали да објаснимо јавности и надлежним институцијама, колико је развој туризама чврсто везан за одржавање животне средине.

Добар домаћин увек ће драгом госту представити своје најбоље лице, поспремиће кућу, покосити траву изнети најбоља јела... Ако се бавите туризмом најбоље лице је и једино које имате, јер гост се може појавити сваки час!

Угоститељство је прва логистика успешној туристичкој стратегији. Последње осмехе на јавним местима у овим суморним временима, наћићете једино у кафићима и ресторанима од услужних домаћина (и то не баш у свим). Најлепше ентеријере, баште, зелене оазе управо ћете открити код вредних кафеџија. После напорних туристичких обилазака добар утисак о боравку оверићете уз добру кафу, укусну храну у пријатном амбијенту ресторана...

Угоститељство је годинама остајало у запећку привредних кретања. Наметима је нерезонски оптерећивана ова област и гурана у нелегалне токове.

Намера нам је да бесплатно помогнемо оснивање Удружења угоститељских радника, које ће имати регионални карактер, да га поставимо на здраве ноге и тиме добијемо квалитетног партнера са којим ћемо покретати програме у заједничком интересу. Очекујемо да удружење, временом окупи све правне субјекте из ове области у локалу али и из суседних општина, да води рачуна о остварењу њихових законских права али и обавеза према друштвеној заједници.

Локална управа би од овог посла морала да има само користи и очекујемо да кроз активирање Општинске туристичке организације „коначно осети укус и овог свежег воћа“!

ПОГЛЕДАЈТЕ СЛИКЕ СА САСТАНКА!

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ БАЧКЕ

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net