ВЕСТИ - ЕПВ

Радна акција фарбања мобилијара

ПОСТАВЉЕНИ ПА ЗАБОРАВЉЕНИ

У недељу, 6. новембра фарбали смо, вероватно последњи пут ове године, али никад се не зна. У питању су пикник столови са клупама Вода Војводине, постављени пре две ипо године. Акцију је подржала локална управа уз Покрајински секретаријат за спорт и омладину, као и Секретаријат за урбанизам, архитектуру и заштиту животне средине.

ПОГЛЕДАЈТЕ ПРИЛОГ ЛОКАЛНЕ ТВ БАЧКА

A TU JE I FOTO GALERIJA OD NAŠE MILJANE

 

Joш једна зима и послужили би само за огрев. Нажалост један од четири сета мобилијара већ је упола покраден и разваљен, остале су само клупице, па смо ето, и њих средили. Цео простор смо потом очистили од нагомиланог смећа.

Данас ће можда неки залутали туриста рећи – „пази богати па и овде живе пристојни људи“! Добар је то осећај, али помало заборављен. Десетине шетача и пецароша прошло је у току акције, помало снисходљивог погледа. - Ни сретан рад, ни треба ли вам помоћ!?

Старатељи водотока, сад већ морају очекивати да ће, без договора са локалним тимом о одржавању мобилијара, којег ће подржати у материјалу, њиховим постављањем само бацити паре пореских обвезника.

То важи и за друге институције и установе које покушавају да оплемене урбани простор мобилијарима. Део инвестиције или донације мора се обезбедити за одржавање и јасно се мора одредити ко је за то одговоран.

А лоповлук је друга прича. Пријавили смо полицији нестанак стола, па нека свако ради свој посао.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net