ВЕСТИ - ЕПВ

Акција садње крај врбаске болнице

КАКО РАСТЕ ДРВО У ВИНОГРАДИМА

Јуче смо, акцијом садње у насељу Виногради у Врбасу, подржали кампању "КАКО РАСТЕ ДРВО", Републичког фонда за животну средину и удружења Зелени круг из Бачког Петровца. Акцију су помогли локална управа, ЈП Дирекција за изградњу, ЈКП Стандард, Покрајински секретаријат за животну средину и Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Засађено је 50 зимзелених садница на дечијем игралишту и око спортских терена СУ „Виногради“ који су у непосредној близини Опште болнице у Врбасу.

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ БАЧКЕ

 ФОТО-ГАЛЕРИЈА СА АКЦИЈЕ

У оквиру акције одржана је пригодна радионица са волонтерима Еколошког покрета о правилној садњи и одржавању садница. У акцији су узели учешћа и многи грађани који живе у непосредној близини терена.
Једнако важан сегмент садње је и очување ових садница, стога смо се договорили да наредних недеља свакодневно заливамо саднице а комшије ће их додатно причувати од евентуалне крађе, која нажалост није ретка појава.

На крају акције волонтерима су подељене свеже израђене волонтерске књижице, чију израду је омогућио Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Ове књижице формализоваће волонтерство у нашем граду и омогућиће нашим активистима да добију један леп споменар на време проведено у Еколошком покрету. Такође, књижица ће бити квалитетна референца будућим послодавцима о карактеру кандидата за посао.

Вишегодишња сарадња са пријатељима из Бачког Петровца још једном је оплеменила наш амбијент и донела корист деци и омладини наше Општине.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net