ВЕСТИ - ЕПВ

Акција санације графита у ОШ ПП Његош

РУЖНО, БЕЛО, ВЕСEЛО!

Данас и јуче, уз сагласност руководства и традиционалну подршку локалне управе санирали смо ружно ишврљани зид у дворишту ОШ „ПП Његош“ у Врбасу. Ова акција подржана је и од Покрајинских секретаријата за спорт и омладину, Покрајинског секретаријата за архитектуру, урбанизам и животну средину, те од ЈП Дирекције за изградњу и ЈП Врбас гас. Извођачи радова били су ђаци ове школе, који су већ мноштво пута волонтирали на нашим акцијама.

 ФОТО ГАЛЕРИЈА СА АКЦИЈЕ

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ БАЧКЕ

Нажалост, иако у готово самом центру града, готово цела школа је опасана стотинама графита и која већ годинама у свом дворишту масовно „угошћава“ ноћобдије мутног погледа. На мети су им не само зидови школе већ и прозори и школски инвентар. Очигледно је крајње време да се неко озбиљно позабави концептом безбедности овог јавног добра.

У ова два дана деца – учесници акције, својим позитивним примером направили су противтежу јавном неморалу који се несметано башкари у њиховом дворишту. Наставак акције већ је договорен, па ће се уз подршку наставника ликовног у кратком року припремљени зид осликати спортско-еколошким мотивима, како би претекли графитере (барем за кратко).

Овакав урбани амбијент свакако је неисцрпан полигон активизма еколошког покрета, међутим, ипак се питамо, како се неко из школа не сети да у оквиру, рецимо, техничког образовања, набави мало креча и четки и као на крос изведе децу на ваздух и мало корисног рада. Можда је то тема и за министарство образовања, које утврђује школске програме.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net