ВЕСТИ - ЕПВ

Постављање нових еко-табли

НЕ БАЦАЈ ИЗ ВОЗИЛА

Уз подршку локалне управе, индустрије меса Карнекс, ЈП „Дирекција за изградњу и ЈКП „Стандард“, јуче смо поставили нове четири еко табле на подручју града Врбаса. Од тога две су израђене од стране мајстора РЈ „Житар“, организационог дела Карнекса, која се бави откупом, сушењем и складиштењем житарица.

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ БАЧКЕ

 ПОГЛЕДАЈТЕ ИЗГЛЕД ТАБЛИ

Панои на таблама су на тему урбане културе возача и сугеришу на промену њихове ружне навике да смеће не избацују из возила у покрету. Последица оваквог понашања је нагомилано смеће крај наших путева и генерално тужан осећај незрелости нације да се носи са овако oгољеном поруком својих цивилизацијских домета.

Акција је изазвана пре свега некултуром камионџија који у исчекивању истовара соје у Житару а у својој доконости и неваспитању претварају спортско-рекреативних комплекс крај стадиона Шлаис у Врбасу у праву депонију. Ово је нажалост случај и са другим откупним станицама у Врбасу и то сунцокрета испред Витала и репе испред Шећеране Бачка.

Компанија Карнекс показала је разумевање и сусретљивост за наш предлог да еко таблама започнемо кампању против несавесних возача, која би се наставила дописима аутопревозним кућама и притиском на инспекцијску службу да искористи своје право за мандатно санкционисање, које су у потпуности занемарили и заборавили у протеклој декади.

Лоше навике тешко се мењају а лако се стичу а ова се нажалост несметано раширила међу масе и као вирус инфицирала наша станишта. Табле јесу постављене, али смо свесни дуге борбе која је пред нама.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net