ВЕСТИ - ЕПВ

Радне акције садње у основним школама у Врбасу

"NO TREES - NO BREATH"

Еколошки покрет Врбаса организовао је данас две акције садње у кругу основних школа „П.П. Његош“ и „20. октобар“ у Врбасу. Засађено је укупно 110 туја а извођачи радова била су деца ових школа.

Непосредне пре садње одржане су радионице са децом, уз перформанс „NO TREES - NO BREATH“, где су се деца сликовито упознала са значајем дрвећа и шума за живот на планети и анимирала за његову заштиту и одржавање.

 

Ова акција део је регионалног пројекта „Како расте дрво“ коју реализује ЕКО ЛИСТ и УГ Зелени круг   из Бачког Петровца, који су и обезбедили саднице а све уз подршку Републичког фонда за животну средину.

Циљ пројекта јесте стварање новог пејзажног амбијента у образовним установама, чиме би се подигао квалитет животне средине а тиме и услови за живот грађана. Жеља је да се подигну нови засади и створи нови пејзажни амбијент у образовним установама. Учесници пројекта су ђаци основних школа, који ће уз помоћ наставника засадити саднице, неговати их, чувати и тако посматрати како расту.

КОРИСНИ ЛИНКОВИ:

EKO LIST - КАМПАЊА "КАКО РАСТЕ ДРВО"

 РЕПУБЛИЧКИ ФОНД ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

 

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net