ВЕСТИ - ЕПВ

Обележен Дан планете у Врбасу

ЕКОЛОШКИ ФОРУМ СА ЂАЦИМА ВРБАСКИХ ШКОЛА

Уз подршку и разумевање локалне управе, данас је ЕПВ обележио Дан планете еколошким форумом у скупштинској сали локалног парламента. Овога пута парламентарци су били стотинак ђака и професора из 5 основних и средњих школа општине Врбаса и то Гимназије „Жарко Зрењанин“ Врбас, Средња стручна школа „4. јули“ Врбас, ОШ „П.П. Његош“ Врбас, ОШ „Братство-јединство“ Врбас и ОШ „Бранко Радичевић“ Савино Село. Уз пригодну видео презентацију, предавачи су били Ратко Ђурђевац и Момчило Пешић - иначе самостални референт за заштиту животне средине у локалној управи.

Форум се одвијао у непрекидној интеракцији са ученицима и професорима, који су показали велики интерес и завидно познавање, како локалних еколошких проблема, тако и глобалних.

Посебан печет форуму дали су члан општинског већа за комуналне делатности и заштиту животне средине – Александар Крунић и помоћних председника општине Вукашин Вујичић, који су се ставили на располагање школским парламентарцима у њиховом интересу за поправљањем локалног амбијента, одговарајући на питања о плановима и активностима општине у наредном периоду у области заштите животне средине а нарочито у поправљању комуналне и урбане културе.

На крају Форума, сви учесници су анкетирани на тему листе приоритета проблема који би се морали решити у локалу, али и оних планетарних, чији резултати ће бити презентовани носиоцима локалне власти у сврху подршке израде Стратегије развоја општине Врбас.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net