ВЕСТИ - ЕПВ

Покренута кампања уклањања графита

„ЗБОГОМ ГРАФИТИ“

У петак 14. маја, уз разумевање и подршку ЈП Дирекције за изградњу Врбаса и локалне самоуправе, у центру Врбаса, санацијом две локације, ЕПВ је са својом екипом започеo кампању „Збогом графити“. Заједничким прегледом стања на терену закључено је да је крајње време одговорити на простаклуке вандала, који руже изглед града, праве штету на објектима и не ретко изазивају националну и верску нетрпељивост. Колико год архитектонски лепо изгледао неки објекат, без обзира да ли је нове или старије градње, исписане речи по његовим зидовима одају утисак запуштености и небриге његових власника. Осим што руже фасаде, умањујући тиме вредност некретнина, графити које видимо на нашим улицама и хаусторима, споменицима, саобраћајним знацима..., код посматрача изазивају непријатност и помисао да се налазе у неуредној и врло несигурној средини.

 

Било да се ради о потпису, цртежу, поруци или пароли, уколико се одмах не уклоне, графити брзо привлаче пажњу нових вандала који, настављајући започето (не)дело, све више и више узимају маха. На тај начин скрећу пажњу на себе сматрајући да они који нису ништа предузели у уклањању предходних графита, такве поступке и оправдавају.

У кампању уклањања графита биће укључени и тимови из наших основних и средњих школа, који ће уз пригодне радионице, дати свој допринос санацији графитима наружених фасада а потом и учествовати у мониторингу и очувању овог сегмента урбане културе.

Еколошки покрет Врбаса такође је послао  иницијативу локалној управи да својом Одлуком забрани продају ауто-спрејева малолетним лицима, који се иначе најтеже скидају са зидова а затим и школама да на одговарајући начин санкционишу њихово поседовање код ученика.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net