ВЕСТИ - ЕПВ

Још три акције у једном дану

РАФАЛИ АКТИВИЗМА У ВРБАСУ

Уз подршку локалне управе и РЈ „Воде Војводине“ из Врбаса, у среду, 26. маја ЕПВ је организовао још три повезане акције. Акције смо спровели без посебног повода, већ из навике да нешто радимо. Еколошки датуми нису баш распоређени у складу са потребама решавања нагомиланих проблема.

 

Наиме, акцијашки дан смо започели кречењем графита на врбаској главној пошти са децом еколошке секције ОШ „П.П. Његош“ из Врбаса, потом смо са матурантима Средње стручне школе „4. јули“, смера животне средине организовали радионицу уз узорковање воде из најугроженијег дела Великог бачког канала – испод Виноградског моста.

Трећа акција спроведена је на згради бивше Основне банке, уклањањем графита са њених фасада, у којима је учествовао антиграфит тим састављен од ученика ОШ „Братство-јединство“ из Врбаса.

Промене амбијента на боље и подизање урбане културе, по нама, могуће су само одржавањем тензије континуитета еколошких активности, сталном едукацијом, подизањем свести и ударима на савест, у просеку анемичних и непокретних грађана. Изузимање из друштвених активности не може се увек правдати социјалном и економском кризом. Она управо долази пасивношћу и помирљивошћу грађана према бахатости, криминалу и лошим политичким одлукама.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net