ВЕСТИ - ЕПВ

Пројекција документарног еколошког филма

ВОДА=ЖИВОТ

Данас смо у великој учионици Средње стручне школе „4. јули“ у сарадњи са руководством школе и уз подршку локалне управе, уприличили пројекцију филма „Вода=живот“ у продукцији удружења Друид из Новог Сада. Филм је приказан ученицима прве и друге године смера заштите животне средине.

 

Да подсетимо, овај документарно, научно-истраживачки филм се бави водом као једним од најзначајнијих природних ресурса са посебним акцентом на проблематику заштите и унапређења отпадних вода и њиховим негативним утицајем на животну средину, у сливу Дунава кроз пример тренутне ситуације у регији Војводине и шире Републике Србије.

По завршетку пројекције организовали смо и радионицу на исту тему где смо уз активно учешће ученика разматрали различите аспекте утицаја ове проблематике на нашу локалну средину. Посебан осврт је направљен на улогу младих у решавању оваквих проблема, начине укључивања у друштвене токове и методе цивилног деловања.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net