ВЕСТИ - ЕПВ

Еко патрола крај врбаских загађивача

СТАЛНО СТЕ НАМ ПРЕД ОЧИМА

Едукативном шетњом делом врбаске индустријске зоне са средњошколском омладином, данас смо се подсетили њихове неславне улоге загађивача животног али и радног амбијента.

Посебан осврт дат је индустријском загађивању ваздуха, при чему у Врбасу предњачи фабрика уља и биљних масти Витал али ту је и Аустротерм, са погоном за производњу стиропора. Обрађени су и  сталне безбедносне претње у постојању великих резервоара амонијака у Виталу, Карнексу и шећерани Бачка, близина међународне пруге са потенцијалним хемијским акцидентима.

 

Еко патроле су и блажи облик протеста на стално одлагање решавања еколошких проблема власника фирми загађивача, који ће сигурно попримити озбиљније форме у наредном периоду уколико власници ових фирми не схвате да амбијент у којем функционишу и извлаче огромне профите, није више благонаклон и помирљив на њихово бахато понашање.

Ова врста едукације подржана је од стране локалне управе и у склопу је њиховог плана финансирања подизања еколошке свести грађана а нарочито деце и омладине.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net