ВЕСТИ - ЕПВ

Радна акција у центру Врбаса

НОВЕ КЛУПЕ БЕЗ ПО МУКЕ

Уз претходни договор и одобрење ЈП Дирекције за изградњу СО Врбаса, ЕПВ је јуче организовао радну акцију санације парковских клупа у центру Врбаса. Осим старијих чланова, акцију је изнело и четрдесетак наших младих активиста из основних школа „20. октобар“, „ПП Његош“ и „Братство-јединство“. Акција је подржана од локалне самоуправе и ЈП Врбас-гас.

 

Једанаест клупа је два пута офарбано, уз претходну замену мноштва оштећених штафли и нажалост, први пут од када су постављене (пет, шест година) доживеле су освежење и заштиту од пропадања. Неколико клупа је било потпуно уништено паљењем од стране хулигана.

Акцији је претходила радионица са децом о друштвеној корисности овог посла, као и мала школица фарбања, при чему је већина деце по први пут узела четку и шмиргл папир у руке- што им се много допало! Корисно а забавно – Шта је следеће?! – биоло је најчешће питање.

Често се дешава да по постављању, урбани мобилијар бива заборављен до његовог потпуног пропадања. Тада, уз добру срећу, бива замењен новим за новце неколико пута већим од оних потребних за његово редовно одржавање, којим би му се век практично неограничено продужавао. Криза и расипање изгледа су увек ишли руку под руку!

Просто је невероватно како се некадашњи обичај ангажовања школске деце и омладине у одржавању урбаног амбијента изгубио а огромна енергија младих остала неискоришћена и препуштена пороцима модерног доба.

Надамо се да ће добро расположење локалног општинског руководства за подршку овој акцији, прерасти у трајно опредељење и стратегију волонтерског ангажовања, чиме би смо добили квалитетнији животни амбијент уз скромна средства и што је најважније масовно анимирали младе за друштвено користан рад уз наравно, лепо дружење и забаву.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net