ВЕСТИ - ЕПВ

Евидентиран еколошки акцидент на Великом бачком канал

ШТЕТОЧИНЕ У АКЦИЈИ

Данас смо, уз подршку репортерске екипе локалне Телевизије "Бачка", евидентирали еколошки акцидент на Великом бачком каналу. Направили смо фото и видео запис о загађивању воде, по нашој основаној сумњи, са сировим, непрерађеним отпадним водама Витала, фабрике уља и биљних масти из Врбаса. Ова фабрика припада корпорацији Инвеј из Земуна, која је у власништву контраверзног бизнисмена Предрага Ранковића - Пецонија.

 

Ово је период ремонта постројења у Виталу, прања и испирања цевовода и цистерни од масних наслага... што узрокује да се већ деценијама из њиховог испуста протежу масне мрље каналом, који је одавно постао симбол несметаног еколошког терора загађивача.

Занимљива ствар са овом фирмом је да и поред суочавања са многобројним фото и видео материјалом, инспекцијским пријавама (не превише честим) и судског поступка који је у току (и који по нама већ предуго траје) – одговорна лица ове фирме не признају да су тамо неки загађивачи!

А незгодна ствар, која их је често бацала у медијски фокус наших напада, је да се један од два њихова испуста отпадних вода налази на фреквентној локацији крај пута ка регионалној болници. Тако да је, по нашим проценама, стотинак дана годишње на хиљаде сведока изложено њиховој представи – „Профит по цени живота – људи или природе, сасвим свеједно“!

Толика количина лицемерја и бахатости у континуитету, по нама, морала би изазвати «одређену нелагодност» код надлежних државних институција у надзору. Јер по свему судећи г. Пецони, власник ове фирме, не мисли да живи у уређеној држави са правном регулативном која штити поштен свет и амбијент у којем живи.

О овом акциденту обавестили смо надлежну инспекцију.
Очекујемо да поступе по Закону.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net