ВЕСТИ - ЕПВ

Посета америчких средњоколаца Еколошком покрету

МЛАДИ АМЕРИ У АКЦИЈИ ЕПВ

У уторак 20. јула 2010. године ЕПВ је захваљујући нашим партнерима из УГ Осмех, угостио групу младих средњошколаца са својим ментором из неколико калифорнијских градова. Њихова долазак је резултат узвратне пажње коју су им пружили врбаски гимназијалци а који су априла месеца ове године боравили у САД.

 

Oво је била прилика да упознамо госте са средином у којој живимо, нашим радом и проблемима с којима се суочавамо. Даље дружење одвијало са у сасвим неформалној атмосфери у којој су млади из две земље размењивали интересовања и искуства, док се спонтано није јавила идеја да заједно одрадимо једну волонтерску акцију, што смо одмах и спровели у дело.

Дакле, увек спремни са реквизитима, одшетали смо до највеће зелене површине у граду – парка «Лазе Костића» и очистили је од смећа, све опет уз дружење и шалу. Било је заиста занимљиво како су ти млади људи прихватили акцију као најнормалнију ствар на свету.

Ведро, корисно и поучно. Млади су заиста свугде исти. Свет би дефинитивно био много лепши и једноствавнији ако би се они мало више питали, барем о својим животима.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net