ВЕСТИ - ЕПВ

Ново загађење Великог бачког канала

ЕКОЛОШКИ ТЕРОР ВИТАЛА

Јутрос смо евидентирали још један еколошки акцидент на Великом бачком каналу, по обичају на испусту отпадних вода Витала - фабрике уља и биљних масти из Врбаса чији је власник Предраг Ранковић Пецони. По изјавама радника упослених на санацији Виноградског моста надомак овог испуста, канал је у потпуности прекривен масноћама Витала већ више од 24 сата.

 

Имајући у виду интезитет загађивања, то би значило да је већ неколико стотина тона отпадних масноћа избачено у канал. Да се ово дешава на неком чистом, нормалом водотоку а не на „мртвом каналу“, свакако би сав живи свет у њему био побијен.

Није прошло ни месец дана од претходног алармирања јавности и надлежне инспекције о загађивању Витала а ево се загађивање наставља још већим интезитетом. Дакле и Врбас има свој отровни гејзир попут оног у Мексичком заливу, али за разлику од њега, овог нашег као да негују и пазе.

Процесуирању еколошке пријаве против ове фирме траје већ годину `ипо дана и поред наводног приоритетног решавања (у Општинском суду за прекршаје у Врбасу). Инспекција не излази на терен, државни органи се не оглашавају на наше дописе. Стараоци водотока - Воде Војводине у немоћи само слежу раменима. Републички медији у Београду преносе и најмањи акцидент из уже Србије а најгори еколошки терор у Врбасу их превише не занима.

"Господине Пецони – дефинитивно си јачи"! Ових дана најгора клетва коју можете чути у Врбасу је: „Да`богда те Пецони купио!

Већ по обичају обавестили смо локалне медије који су направили репортажу, локалну инспекцију која је направила службену белешку и проследина републичкој инспекцији, представнике стараоца у Врбасу који су обавестили покрајинску инспекцију. Локал је поступио по савести и Закону, али да ли Закон важи и за Пецонија?

Ускоро изгледа долазимо до тачке када грађани морају да се самоорганизују да избаце штеточину из свог дворишта!

АПЕЛ:
КУПОВИНОМ ВИТАЛОВИХ ПРОИЗВОДА ПОМАЖЕТЕ ТРОВАЊЕ
ВРБАШАНА, СРБОБРАНАЦА И БЕЧЕЈАЦА!

 

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net