ВЕСТИ - ЕПВ

Радна акција на запуштеном гробљу

ЏУНГЛА У ЦЕНТРУ ГРАДА

Уз подршку СО Врбас, ЈКП Стандард и 2. месне заједнице у Врбасу, јуче смо расчишћавали пролазе кроз старо гробље у непосредној близини центра града. У акцији су учествовали и волонтери Црвеног крста и новоформираног удружења „321“ чији чланови углавном и гравитирају ка овом простору.

 

Наиме, на овом гробљу не обављају се сахране још од средине седамдесетих година а пролази кроз њега коришћени су деценијама од стране локалног живља. Међутим, у последње време оно је постало непроходна шикара, која је многима служила и као депонија смећа.

Поглед на урбано средиште града на које се ово гробље наслања поразно девалвира наше цивилизацијске домете.

У претходном периоду били смо спремни да нападамо општинске структуре за небригу и неразумевање, међутим, пошто смо се упознали са проблемом, схватили смо да је први корак ка решењу уствари негде друго.

А то друго су црквене заједнице – власници парцела на којима лежи наш али и њихов проблем.

Представници католичке, реформистичке и евангелистичке цркве морали би да дају сагласност за Општински пројекат санације гробља и изградњу заједничке костурнице за посмртне остатке упокојених. Остатак простора претворио би се урбани зелени пејзаж испуњен спортско-рекреативним садржајима.

Постављамо стога једно питање за све актере: Зашто то толико траје? Три печата и три потписа!?

Искрено се надамо да се нећемо превише бавити овим проблемом и респективним члановима наше локалне зајенднице.

Узгред речено, нашој акцији су се ненадано придружили и чланови Демократске омладине. Свакако су дали свој допринос, али их нисмо могли забележити камером, јер су се појавили са страначким обележјима.

Још једном морамо истаћи нашу политичку неопредељеност, која изузима сваку промоцију страначког активизма!

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net