ВЕСТИ - ЕПВ

Радна акција фарбања у центру Врбаса

ФАРБАЊЕ КЛУПА НА ТРГУ НИКОЛЕ ПАШИЋА

Уз подршку локалне управе и фабрике шећера Бачка из Врбаса, данас смо на тргу Николе Пашића у Врбасу организовали радну акцију првог освежавања клупа, пет година по њиховом постављању. Учесници акције била су чланови еколошке секције ОШ Петар Петровић Његош из Врбаса, уз свог координатора, директора и наше волонтере.

 

Претходна власт је по свом устоличењу, украсила трг мобилијаром како би га, претпостављамо, заменила новим пошто сам од себе пропадне. Стога је данашња акција била прилично захтевна за децу, али и за одрасле волонтере. Дрвене штафле су биле у потпуности расушене и испуцале, те је клупе требало претходно припремити за фарбање – шмирглањем, гитовањем и набацивањем заштитне подлоге. Згодна практична настава за децу са корисним резултатом.

„Већ следећи пут бићемо прави мајстори, па ће и родитељи од нас имати велике користи“!

Радују нас планови локалне управе да у наредном периоду набавка и инсталација мобилијара подразумева и дугорочно покривање његовог одржавања. Ово је прави начин да се уз значајне уштеде одржава висок ниво урбане културе, која би се морала подизати и у периферним деловима града а нарочито по селима општине.

ПОГЛЕДАЈТЕ ГАЛЕРИЈУ СЛИКА

ПОГЛЕДАЈТЕ ПРИЛОГ ТВ БАЧКА 

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net