ВЕСТИ - ЕПВ

Радна акција на тениским теренима

СКИДАЊЕ ГРАФИТА СА ТЕНИСКОГ ЗИДА

Данас смо извели још једну акцију уз подршку локалне управе и јавно-комуналног предузећа Стандард из Врбаса. Борба против графита била нам је у фокусу а уз комбиновану екипу млађих и старијих активиста, третирали смо тениски зид на готово потпуно запуштеном спортско-рекреативном комплексу у непосредној близини самог центра Врбаса. Већим делом године ови терени су обрасли коровом и шикаром а ноћу су стециште наркомана и „графомана“.

 

Петодневна санација зида, данас је финализирана фарбањем симулиране мрежице, али и линија на тениским теренима, као и чишћењем запуштеног и зараслог бетона. У неколико наврата у току третирања зида, посао нам је освитао са новим графитима, те смо били принуђени да га ванредно кречимо, глетујемо и фарбамо.

Постојање квалитетног тениског зида изузетно је важно за прве кораке сваког тениског заљубљеника. Својевремено је овај комплекс са два бетонска и три терена са шљаком, рефлекторима, хидрофором..., био на понос многобројних корисника - рекреативаца и спортиста. Због изузетног положаја и у овако лошем стању, бетонске терене још увек користи педесетак рекреативаца, деце и омладине, док су шљакасти неповратно уништени и морали би се изнова градити. Ови терени стога имају и социјални карактер јер се једини у граду користе без накнаде.

У предизборној кампањи предузеће Бачка пут а.д. обећало је пресвлачење терена асфалтом, што се, наравно није десило. Из локалне управе добили смо уверавања да ће се у будућем периоду изнаћи средства за њихову рестаурацију и изнаћи начин за њиховим редовним одржавањем.

Планови ЕПВ везани за овај проблем су да се уз сарадњу са локалном управом, помогне оснивање тениског клуба са ентузијастима који гравитирају овим теренима и да се понуди сарадња локалној управи и месној заједници, кроз континуирану подршку волонтерском раду у виду тениске едукације деце и одржавању терена.

У непосредном контакту са оваквим проблемима откривамо колико се у минулих две деценије свест и брига о јавним добрима срозала. Вишедеценијско окретање главе од проблема производи урбану дивљину, против које ћемо се, уз наше партнере, немилице борити.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net