ВЕСТИ - ЕПВ

Обележен Дан школе Братство-јединство из Врбаса

У ЗНАКУ ЕКОЛОГИЈЕ

Данашњи Дан просветних радника је и Дан школе Братство-јединство из Врбаса. Имајући у виду Одлуку руководства да га обележе у знаку екологије и заштите животне средине, зачас смо се нашли на заједничком задатку са школом с којом смо у претходном периоду имали дивне акције са децом.

Уз подршку локалне самоуправе спровели смо коктел радно-еколошке едукације.

Деци је прво одржана мултимедијална презентација са радионицом о ПЕТ амбалажи, чији је медијатар била наша волонтерка Наташа Хома, дипл. еколог заштите животне средине. Потом смо им уприличили пројекцију документарно-еколошког филма „Јегричка – танка линија на длану Бачке“ у продукцији РТ Војводина.

За то време најмлађи основци уз подршку својих наставника тестирали су своју вештину и досетљивост на неколико конструкторских радионица на тему „Отпад није смеће“.

За најкреативнију децу обезбедили смо дарове, које је уручила чланица Општинског већа Јелена Миловић. Награђене су ученице: Ана Перовић, Јована Балетић и Ивана Сопка.

Присећајући се наших почетака, данас смо дефинитивно осетили напредак у знању и свести деце о потреби заједничког деловања на заштити нашег јединог станишта.Њихова пажња, стрпљење и прецизна питања, указали су на добар педагошки рад и уливају оптимизам и поверење у ову надолазећу генерацију будућих управљача.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net