ВЕСТИ - ЕПВ

Учешће ЕПВ на Сајму наутике у Београду

ПРОМОЦИЈА НАУТИЧКИХ ПОТЕНЦИЈАЛА ОПШТИНЕ ВРБАС

Захваљујући партнерству и техничкој подршци Дунавског пропелера из Београда, јуче смо на сајму наутике у Београду у сајамском простору Капетанског дома, добили ретку прилику за промоцију наутичких потенцијала Општине Врбас. Наш одлазак на ову манифестацију омогућила је врбаска локална самоуправа и ово је део наших заједничких планова у оживљавању ове перспективне привредне гране.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU SA OVOG DOGAĐAJA

Тежиште наше презентације усмерена је на Савино Село, уз истицање његових природних, географских, те културно историјских претпоставки за израстање у квалитетан наутички центар.

Подршку и несебичну стручну препоруку добили смо од г. Крста Пашковића, првог наутичког лобисте у Србији, уз кога је Врбас постао препознатљив у наутичким круговима, као једно од упоришта здравог разума у овој области а у амбијенту генерално несхватљивог неразумевања.

Наиме, из речи мноштва говорника, наутичких ентузијаста и експерата у овој области, држава Србија не предузима довољно напора да изађе из времена у којем је свако страно пловило и наутичар био потенцијални шпијун и непријатељ државе! Новом законском регулативом, страним пловилима је омогућено да пристану и изван „пар марина на дунавском (једином међународном) пловном путу кроз Србију, – Премало!

А шта је са осталих 3000 км пловних путева који су још увек недоступни страним туристима? Шта је са хиљадама српских грађана на обалама наших река, језера и канала, који чекају да их угосте и успут да преживе уз туристички динар?

Око 200 евра по човеку, троши милион `ипо европских наутичара ситих бетона и неонске културе, походећи европске реке и канале у потрази за добрим паприкашем, хладом столетног дуда, доброј причи о трагичној љубави...

Светска каналска конференција пре годину `ипо дана одржана у Новом Саду, уз сва дивљења страних учесника над нашим воденим потенцијалима и препорукама за њихово оживљавање, није била довољна „да нешто почне да се мрда у нашој води“.

Шта да се ради, морамо гурати даље!?

15. и 16. априла ове године, подржаћемо наше пријатеље у Бездану на Форуму о каналима и рекама. Да ли ће „допловити“ неко важан из ресорних државних институција, остаје да видимо.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net