ВЕСТИ - ЕПВ

Одржано спортско тестирање и саветовање

ЗДРАВ СТИЛ - МОЈ СТИЛ

Јуче смо, уз подршку локалне самоуправе у ОШ „П.П. Његош“ у Врбасу, организовали акцију промоције здравих стилова живота а у сарадњи са Фитнес клубом Еуридика из Врбаса и Покрајинским заводом за спорт из Новог Сада. Око 60 полазница овог клуба из Врбаса и Црвенке, тестиране су на модерном апарату Завода – body fat analizer, како би добиле резултате свог физичког стања и предиспозиција

Мерила се мишићна маса, проценат масти, воде, базални метаболизам (склоност гојењу), препоручени унос калорија...

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ БАЧКЕ

POGLEDAJTE FOTO ALBUM SA OVOG DOGAĐAJA

 

Поред осталог, овом акцијом желели смо да афирмишемо и конкретну подршку локалне управе женском спорту, као последицу њиховог прошлогодишњег договора са Покрајинским секретаријатом за рад запошљавање и равноправност полова.

Екипу Завода предводио је заменик директора, г. Михаило Милетић, који је представио своју огранизацију, високо стучну екипу и нејмодерније мерне апарате, који пружају врхунску услугу спортистима и спортским заљубљеницима у сврху утвђивања и унапређења свог физичког и здравственог стања. Он је такође истакао присупачност Завода за спорт и отвореност за сарадњу коју потврђује и њихов долазак а што је и део њихове сталне кампање – „СПОРТ ЗА СВЕ“.

Овако тестирање Покрајински завод за спорт по први пут обавља изван Новог Сада и ово је свакако први пут да се оно комбинује са радионицом каква је синоћ обављена у Врбасу.

Трибину и саветовање на теме правилне исхране, психолошки аспекти приступа физичкој активности и исхрани, те управњања тренажним процесом, обавиле су др Биљана Савић, специјалиста медицине спорта и мр Драгана Голик – Перић, специјалиста изокинетике. По уводним предавањима, извршено је и тумачење добијених резултата тестирања и уз изузетну сусретљивост стручњака Завода и заинтересованост чланица Фитнес клуба Еуридика, обављене су и индивидуалне консултације, па чак и демонстрација кинезитерапије.

Обострано задовољство полазница и предавача закључено је договором о поновном сусрету, како би се у континуитету пратило стање и напредак тестираних девојака, што представља поенту и крајњи циљ овог догађаја, којим смо желели да представимо велике и неискоришћене могућности сарадње стручних спортских институција и локалних спортских колектива.

У недостатку квалитетне Националне стратегије спорта и лошег амбијента у којем спортски клубови таворе углавном ослоњени на све ређи ентузијазам појединаца али и све веће  мешетарење и нестручност, искрено се надамо да ће врбаска локална управа смоћи снаге да у будућем периоду осмисли јасан план финансирања спорта и односа према спортским клубовима а нарочито према спортским удружењима и друштвима.

Спорт се мора поставити на квалитетне темеље, који ће уз подршку науке омогућити ширење и масовност, као предуслов стварања здравог човека, грађанина, корисног припадника друштва. Овај циљ се свакако не може постићи постављањем здравства на пијадестал чиме се пацијенти – болесни грађани – „индустријски производе“, како би се потом претварали у купце фармацеутских производа.

Многа позитивна искуства могу се узети из наше недавне прошлости када је спорт много више цењен и афирмисан а болнице нису биле препуне пацијената.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net