ВЕСТИ - ЕПВ

Aкција међуопштинске сарадње

КРОС ВОЈВОДИНЕ У ЦРВЕНКИ

Уз планирани договор са локалном самоуправом о спровођењу активности међуопштинске сарадње а у сегменту промоције здравих стилова живота, јуче смо подржали манифестацију наших партнера – Атлетског клуба Црвенка у организацији Крос првенства Војводине. Наша организација припремила је пригодне еколошке поклоне за најбоље појединце из свих десет старосних категорија. Такође смо помогли у организацији судијског надзора.

У нашем извештају нећемо се бавити резултатима такмичара или клубова, који ће свакако бити објављени у спортским журналима.

ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ СА ОВОГ ДОГАЂАЈА

У предивном амбијенту црвеначког излетишта Поток и идеалним временским условима, готово 200 учесника, углавном пионира и омладинаца, надметало се у трчању на поприлично захтевној али одличној крос стази. Атлетски клуб Црвенка се потрудио да уз мноштво волонтера организује квалитетну спортску манифестацију без иједне примедбе учесника или представника Aтлетског савеза.

Овај мали, скроман али постојани клуб, већ неколико деценија изузетним ентузијазмом неколицине појединаца успева да окупи, спортски едукује и изгради, велики број деце из своје средине, остварујући при томе и запажене резултате на регионалним таквичењима.

Taj се рад, нажалост, одвија у околностима великог неразумевања средине и право је чудо да су опстали у таквом амбијенту у којем су многе општине, попут врбаске, остале без атлетике -  основног базичног спорта.
Наиме, поред потребе подршке нашим пријатељима из Црвенке, намера нам је била да скренемо пажњу јавности на нестајање осећаја одговорних људи из политичког естаблишмента за есецијалну потребу деце и омладине у спортском и рекреативном бораваку у природи. Трчање у природи је најједноставнији, најјефтинији и најприроднији начин одржавања здравља, телесног и духовног одгоја младе популације. Везе које се при томе остварују утичу на стварање осећаја припадности природном амбијенту и потребу његовог очувања и унапаређења.

Нажалост, накарадни стратешки спортски приоритети углавном иду низ длаку кладионичарима који су запосели централне зоне наших насеља, што утиче да се спортови мање атрактивни за гледање препуштају пропадању. И у овом случају струка је склоњена на страну а простор су опет попунили мешетари и лобисти.

Заједно са црвенчанима, куљанимиа и другим нашим партнерима, а уз подршку врбаске Општине, покушаћемо у наредном периоду, да кроз низ манифестација у нашој средини заједнички покренемо враћање изгубљених вредности здравих стилова живота.

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net