ВЕСТИ - ЕПВ

Састанак асоције ЗОРТ на Цојином салашу крај Србобрана.

ВОЈВОЂАНСКА ИДИЛА КРАЈ МУТНЕ КРИВАЈЕ!


Данас смо уз наше партнере, Еколошки покрет Општине Србобран (ЕПОС), организовали састанак цивилне асоцијације ЗОРТ у сврху међусобне солидарне подршке, повећања преговарачких капацитета и размени искуства са терена.

ЈОШ ФОТОГРАФИЈА СА САЛАША

ОПШИРНИЈЕ...

ЕПВ обележио европску недељу мобилности у Врбасу.

ДЕКЛАРАЦИЈА ГРАЂАНА ВРБАСА О НЕМОТОРИЗОВАНОМ САОБРАЋАЈУ!


Данас је Еколошки покрет Врбаса у хотелу Бачка у Врбасу а у сарадњи са групом грађана Критична маса - бициклисти Врбаса, са њиховим координатором Александром Николићем, а уз учешће активних грађана Врбаса, организовао трибину - "Урбана мобилност у европској недељи мобилности и грађански активизам".

ВИДЕО ПРИЛОГ ЛОКАЛНЕ ТВ БАЧКЕ

ОПШИРНИЈЕ...

Обилазак градског пречистача у Врбасу и саветовање са привредним субјектима.

 

ЧИСТЕ ВОДЕ ИНДУСТРИЈЕ за ЧИСТ ВЕЛИКИ БАЧКИ КАНАЛ!


Данас смо, уз сусретљивост и сарадњу компаније "Veolia Water Solutions & Technologies" доо из Београда, управљачем градског пречистача отпадних вода у Врбасу и ЕУ надзора над изградњом и радом постројења - МИСП из Београда, уприличили пословним оператерима из региона обилазак постројења и техничке консултације на тему могућности и потенцијала пречишћавања отпадних вода прехрамбене индустрије на потезу Великог бачког канала, од Црвенке до Србобрана.

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦИ ЗЕЛЕНИ ВРБАС

ОПШИРНИЈЕ...

Саопштење за јавност ОЦД мреже Пошумимо Војводину

НАПАД НА ЕКОЛОШКЕ АКТИВИСТЕ!
Серијом увредљивих текстова нападнуте су еколошке активисткиње Драгана Арсић из Покрета „Одбранимо шуме Фрушке горе“ и Наташа Ђерег из Центра за екологију и одрживи развој (ЦЕКОР). Мрежа „Пошумимо Војводину“, чије су поменуте организације чланице, најоштрије осуђује ове нападе.

ОПШИРНИЈЕ...

Очишћена дивља депонија у Савином Селу.

А САД' ДРАГИ  САВИНОСЕЛЦИ - СПРЕМНА ПИСТА ЗА НОВО БАХАЋЕЊЕ!


На дојаву ВС РЕПОРТЕРИ и пријаву ЕПВ комуналној инспекцији, после неколико дана интензивних радова, ЈКП Комуналац је очистио неколико хиљада кубика шута и мешаног смећа са дивље депоније крај старог војног моста. Потрајало је много више него што је можда могло и требало, али ето, урадило се.

ОПШИРНИЈЕ...

Радна акција у центру Врбаса.

МЛАДИ, ЛЕПИ И КОРИСНИ!


Данас су волонтери Еколошког покрета Врбаса санирали десетак клупа у центру Врбаса. Замењене су штафле, ошмирглане су и офарбане клупе. Пензионери су умољени да се одморе на другом месту док се клупе не осуше. Као и увек, уз лепу атмосферу и дружење ето користи за локалну заједницу.

ОПШИРНИЈЕ...

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net