ВЕСТИ - ЕПВ

Састанак и акција садње цивилне мреже Пошумимо Војводину у Врбасу.

С ПРИЧЕ НА АШОВ И МОТИКУ!

Еколошки покрет Врбаса био је домаћин и технички партнер реализацији дводневне активности мреже Пошумимо Војводину, уз учешће 10-так њених чланица, еколошких организација из Војводине. Сврха сусрета еколошких активиста била је јачање међусобне сарадње али и давање личног доприноса здравијем и зеленијем локалном амбијенту.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

ОПШИРНИЈЕ...

Семинар о индустријској конопљи у Привредној комори Војводине.

ЈЕДИНА БИЉКА КОЈА МОЖЕ ДА СКУЋИ, НАХРАНИ, ОБУЧЕ И ЛЕЧИ!

На позив Хаџи Зорана Јовановићa из удружења "Конопља" из Новог Сада, учествовали смо на семинару о индустријској конопљи, којег су организовали њихови партнери, фирма "Грамина конопља" Д.О.О. из Новог Сада, на челу са Мајом Тимотијевић, која је била и главни предавач.

ОПШИРНИЈЕ...

На пријаву ЕПВ, ефикасна реакција еколошке полиције у Таванкуту на реци Криваји.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА БЛОКАДУ УСТАВЕ!

По дојави забринутих грађана, ЕПВ је поднео пријаву водној инспекцији, која је алармирала одељење еколошке полиције из Суботице, а којој смо даље помогли да идентификују виновнике "дивљег бетонирања" уставе на акумулацији Таванкут, који већ годинама узурпирају овај објекат спречавајући низводне кориснике да дођу до воде. Против осумњичених је покренут кривични поступак, те се надамо да ће их тужилаштво и правосуђе одвратити од даљег противправног поступања.

ОПШИРНИЈЕ...

Састанак у хотелу Бачка у Врбасу на тему енергетике и енергетске ефикасности.

ДА ЛИ ИМАМО СТАВ О СОПСТВЕНОМ ИНТЕРЕСУ?

На молбу наших пријатеља из Бечеја, Бечејског удружења младих БУМ, претходног викенда пружили смо техничку подршку организацији занимљивог скупа на тему истраживања које спроводи удружење младих - Центар за креирање политика и стратегија из Београда а у области енергетике и енергетске ефикасности у домаћинствима.

ОПШИРНИЈЕ...

Састанак "community building" о ризицима и потенцијалима постројења Биогас Суноко у Врбасу.

ТОПЛОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА УСКОРО У КОЛОНИЈИ ШЕЋЕРАНЕ!?

На позив руководства Суноко, у недељу 30.10. смо у производном центру Врбас, уз представнице Одељења урбанизма Општине Врбас, присуствовали Трибини на тему потенцијала производње и безбедности функционисања биогасног постројења, која је пре свих уприличена комшијама, тј. грађанима из насеља Колонија шећеране, који би први могли да осете ефекте и користи рада овог постројења.

ОПШИРНИЈЕ...

Анкета Еколошког покрета у центру Врбаса.

"ПЧЕЛАРИ И ЕКОЛОЗИ У ИСТОМ СТРОЈУ"!

На позив и већ традиционалну сусретљивост организатора Фестивала меда, Удружењa пчелара Општине Врбас, још једном смо искористили прилику да попричамо са грађанима о еколошким проблемима у граду и угрожености здравља људи из животног амбијента.

ОПШИРНИЈЕ...

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net