ВЕСТИ - ЕПВ

Брза реакција инспекције и комуналаца на ЕПВ пријаву

УМИВАЊЕ ЛАЗИНОГ ПАРКА!


Прошле недеље смо по дојави грађана пријавили проблем са зараслим Лазиним парком, највећом зеленом површином у граду, а ове недеље, ево већ трећи дан, људство и машине ЈКП Комуналац су на терену. Требаће им још пар дана да покосе велику површину парка. Кошење је по обичају открило велику количину разбацаног смећа, па ће и ту требати акција.

ОПШИРНИЈЕ...

Косултације ЕПВ са спољним актерима у процесу израде Стратешког плана развоја.

КУДА, КАКО, С КИМ, ЧИМЕ...


Еколошки покрет Врбаса је у процесу израде Стратешког плана развоја за период до 2023. године данас у предивном амбијенту ресторана Краљ на Ловцу у Врбасу, обавио консултације са групом спољних сарадника из сва три сектора друштва. Састанак је водила Душанка Родић, експертица за стратешко планирање, уз подршку Зорице Рашковић, менторке ЕПВ за развој унутрашњих капацитета.

ОПШИРНИЈЕ...

Резултати анкете Еколошког покрета Врбаса.

ЕВО ШТА ГРАЂАНИ МИСЛЕ О ЕПВ И ПРИОРИТЕТИМА У ГРАДУ!


Складно потреби израде Стратешког плана за период до 2023. године, ЕПВ је спровео анкету грађана на Гугл платформи и на улици. Резултати ће бити важан путоказ за нашу стратешку оријентацију, како би што више била усклађена са потребама грађана и усмерена ка еколошким проблемима које они сматрају приоритетним.

ОПШИРНИЈЕ...

Пријава комуналној инспекцији запуштених јавних површина

ТИХА ОПАСНОСТ ИЗ ВИСОКЕ ТРАВЕ!


По дојави забринутих грађана, Еколошки покрет Врбаса поднео је пријаву комуналној инспекцији, са захтевом за кошење Лазиног парка у Врбасу и дечијег игралишта бр. 12 крај улице Петефи бригада у Врбасу.

ОПШИРНИЈЕ...

Још једна радна акција у Кули крај Великог бачког канала

БАШ НАМ СЕ НЕШТО СВИДЕЛА КУЛА!


На другарски позив, ЕПВ је други пут у две недеље материјално и људски подржао радну акцију групе младих људи из Куле, окупљених око Фејс групе "Кула из твог угла", уз Немању, Јелену и Катарину. Акцији су се придружили ЗМР Челик из Куле, Удружење сиромашних жена Куле и Удружење пчелара Куле. Очишћене су обе стране канала између два моста.

ФОТО ГАЛЕРИЈА НА ФЕЈС ГРУПИ - ZELENI VRBAS

ОПШИРНИЈЕ...

Две пријаве дивљих депонија комуналној инспекцији

ЖИВОТ У ОБРУЧУ ГАДОСТИ


По дојави забринутих грађана Бачког Доброг Поља, пријавили смо, по ко зна који пут, дивљу депонију крај Старе Шинтернице. Овај пут је "зачињена" са мртвом кравом, те смо додатно захтевали да се хитно обавести спалиона Еко Вет Плус ради преузимања и безбедног неутралисања мртве животиње. Такође смо сугерисали инспекцији да позову ветеринарску инспекцију ради проналажења ушне маркице и евентуалног "пропуштања власника кроз систем".

ОПШИРНИЈЕ...

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net