ВЕСТИ - ЕПВ

Захтев Општинском штабу за ванредне ситуације у Врбасу

БЕЗ КИРИЈЕ ЗА КАФИЋЕ И ТЕХТИЛНЕ РАДЊЕ!


Еколошки покрет Врбаса обратио се Захтевом Општинском штабу за ванредне ситуације да у времену трајања ванредних мера уведених у сврху спречавања ширења заразе вирусом Ковид 19, којима су, између осталог, обавезали власнике угоститељских објеката да ограниче своје пословање, ослободе исте од плаћања закупа пословног простора , који је у власништву локалне самоуправе. Такође смо то исто захтевали и за техстилне радње.

ОПШИРНИЈЕ...

Одржан 70. еколошки протест у Бачкој Тополи.

ЦИВИЛНА АСОЦИЈАЦИЈА ЗОРТ - НОВА ЕНЕРГИЈА ГРАЂАНСКОГ АКТИВИЗМА!


Данас смо у Бачкој Тополи подржали, 70-ти, јубиларни протест удружења Еколошки покрет за садашњост и будућност, против загађења реке Криваје и амбијенталног ваздуха у овом граду, који се одржава безмало 6 година сваког 17. у месецу. Скуп су подржали представници седам еколошких и грађанских удружења из Србобрана, Врбаса, Оџака, Малог Иђоша, Турије и Куле. Међутим, овога пута то није био протест. Овога пута нисмо се бавили онима који су годинама глуви и неми за потребе грађана које представљају. Имали смо своју причу.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

ОПШИРНИЈЕ...

Пријава дивље депоније у Савином Селу.

ПОЛИТИКА НЕЗАМЕРАЊА БАХАТИМИ ГЛАСАЧИМА?


На дојаву савесних грађана и објаве чланова Фјес-групе ВС репортери, Еколошки покрет Врбаса поднео је по други пут пријаву комуналној инспекцији за дивљу депонију са садржајем и опасног отпада, крај војничког моста у Савином Селу са захтевом за њену санацију и физичко затварање.

ОПШИРНИЈЕ...

У сусрет Дану животне средине, обраћање ЕПВ највећим трговинским ланцима који послују у нашем локалу.

ТРГОВИНСКИ ЛАНЦИ – "УСИСИВАЧИ ЖИВОТНИХ СОКОВА ИЗ ЛОКАЛА"


По спроведеној анализи а у сусрет Дану животне средине и у жељи да превентивно делујемо на неке апокалиптичне сценарије са упадима бесних и очајних људи у маркете, којег ових дана гледамо по САД, Еколошки покрет Врбаса обратио се представком али и предлогом за сарадњу, највећим трговинским ланцима, који имају своје маркете у Врбасу.

ОПШИРНИЈЕ...

Подршка еколошким активистима из Србобрана.

НА ЦРТУ ЗА ПРИЈАТЕЉЕ!


Данас смо испред Основног суда у Врбасу пружили подршку члановима Еколошког покрета Општине Србобран (ЕПОС), против којих је поднета Тужба од стране Екстра фарм доо из Бечеја, власника фарме свиња крај Србобрана. Ово би могла бити својеврсна одмазда према "еколозима" због њихових вишемесечних јавних апела овој фарми да престане са загађивањем реке Криваје.

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Користан линк: ЕПОС - Тужба

ОПШИРНИЈЕ...

Пријава акцидента комуналној инспекцији.

ОТВОРЕНА КАНАЛИЗАЦИЈА У БАЧКОМ ДОБРОМ ПОЉУ!


На молбу грађана, Еколошки покрет Врбаса пријавио је отворену канализацију у самом центру Бачког Доброг Поља. Станари објекта заједничког становања решење за своју препуну септичку јаму нашли су кроз спровођење преливне цеви за своје фекалије до оближњег атмосферског канала, који је узгред зачепљен са обе стране, тако да та ужегла смрдљива маса нигде не отиче. Део станара нашао је још једноставније решење директно се спајајући на овај каналчић.

ОПШИРНИЈЕ...

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net