ВЕСТИ - ЕПВ

Састанци са партнерима на тему пошумљавања.

ЗАЈЕДНИЧКИМ СНАГАМА ДО ВИШЕ ШУМА У ВОЈВОДИНИ


Јуче смо посетили Горански расадник у Сомбору а данас смо са Гашпаром Матарићем, мастер инжењером шумарства у ЈВП Воде Војводине, испитали модалитете сарадње у пошумљавању обала каналске мреже

ОПШИРНИЈЕ...

Оджана фокус група у Врбасу

ЦИРКУЛАРНА ЕКОНОМИЈА У ПРЕХРАМБЕНОЈ ИНДУСТРИЈИ

У хотелу Бачка у Врбасу одржали смо састанак фокус групе са представницима пословног сектора из региона Средња Бачка.

Изашао приручник о наутичком туризму.

ОДРЖИВИ РАЗВОЈ КАНАЛА И РЕКА СРБИЈЕ


У издању Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, а под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, објављен је приручник о наутичком туризму нашег дугогодишњег сарадника, инжењера Kрсте Пашковића, заљубљеника у реке, пловидбу, наутички туризам у којем лежи огроман потенцијал, нажалост, у нашој земљи непрепознат.

Користан линк: РАФТ

ОПШИРНИЈЕ...

Одржана трибина у ОШ "Петефи бригада" у Кули.

КАКО ИСПЛАТИВО РЕЦИКЛИРАТИ?!


Јуче смо одржали трибину за чланове савета родитља и чланове школског еко-тима у сарадњи и сусретљивост руководства ОШ "Петефи бригада" у Кули, на челу са директором Чабом Пожаром. Тема је била развој система прикупљања секундарне сировине у школи, помоћ родитеља и анимација локалне заједнице. Трибина је део едукације и информисања о систему КЕШ - кружна економија у школи, којег већ неколико месеци развијамо у две школе у Општини Кула.

ОПШИРНИЈЕ...

Упућен Захтев новој министарки заштите животне средине.

ГРАДСКИ ПРЕЧИСТАЧ У ВРБАСУ ПРЕД ЗАУСТАВЉАЊЕМ РАДА!


ЕПВ је упутио захтев новој министарки, Ирени Вујовић да хитно продужи подршку за рад градског пречистача отпадних вода у Врбасу, јер нема нико да замени стручну екипу француске компаније Веолиа, досадашњег управљача. У наставку објављујемо интегрално обраћање.

ОПШИРНИЈЕ...

Пријава дивље депоније у Равном Селу.

АКО МОГУ ЗА МАСКЕ, МОГУ И ЗА СМЕЋЕ!


По дојави грађана, ЕПВ је пријавио комуналној инспекцији дивљу депонију у Равном Селу, на крају улице Љубљанка. Депонија је недавно чишћена али је поново почела масовно да се пуни од стране несавесних грађана.

ОПШИРНИЈЕ...

Anketa

Da li ste...

nekada podneli prijavu za neki ekološki problem?

1 glas

Anketa

Da li ste

nekada skrenuli pažnju na ružno urbano ponašanje nekome van svoje familije

1 glas

 
 

 

Поштовани посетиоче!

Наш је пораз твоја равнодушност на садржај који ћеш наћи на овим страницама. Утисак, сугестија и аргументована критика учиниће те важним чиниоцем промена нашег запуштеног и угроженог амбијента!

Као оснивачи покрета “сретно смо се родили” у крајње запуштеној средини, сиромашној људском свести, препуној небриге, бахатости, помирљивости и лицемерја, што управо годи нашем немирном духу, прохтевном на изазове и сучељавања.

Еколошки покрет Врбаса

  • Јожефа Атиле 22, Врбас 21460
  • Tel: 063.88.77.972
  • Факс: 021/706-666
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Web: ekovrbas.net